Grasbaan veiliger

Grasbaan-sDe ‘punaises’ op de Grasbaan in Meerhoven voldoen niet als snelheidsremmer en werken onveilig verkeersgedrag in de hand. Dat stelt Veilig Verkeer Nederland (VVN). Bewoners-vereniging Grasrijk heeft de landelijke organisatie eerder dit jaar om advies gevraagd omdat de gemeente de situatie niet wilde aanpassen.

Links rijden
Bewoners maken zich ernstige zorgen over de verkeersveiligheid op de Grasbaan. De huidige drempels kunnen aan één zijde makkelijk worden ontweken waardoor er te hard wordt gereden. Daarnaast komen veel automobilisten in de verleiding om over de gehele lengte van de weg links te blijven rijden. Dit levert gevaarlijke situaties op, met name voor tegemoetkomende fietsers die vaak over het hoofd worden gezien, maar ook voor verkeer dat de uitritten van de appartementencomplexen aan de Grasbaan wil verlaten.

Oplossing
Volgens VVN is het probleem met een kleine ingreep op te lossen, namelijk door de punaises tot de goot door te trekken. De gemeente neemt het advies deels over door de punaises begin januari 2015 te vervangen door grotere punaises.

Meer informatie