Jongeren

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMeerhoven krijgt de komende jaren steeds meer jongeren. Nu is de wijk vooral ingericht op kinderen. Binnen het project Buurtstrijders is begin 2013 door jongeren en volwassenen gewerkt aan een toekomstvisie voor jongeren in Meerhoven. Tijdens vier bijeenkomsten werd duidelijk wat jongeren belangrijk vinden en dit heeft zich vertaald naar vier concrete ideeën; te zien op bouwborden. De borden staan bij het Jongerencentrum ter hoogte van De Hangar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEerste ideeën
Projectleider Nina Hoek van Dijke: “Het zijn eerste ideeën die niet allemaal één-op-één uitvoerbaar zijn. Maar in alle ideeën zitten prachtige en haalbare projecten waar we graag samen met jongeren én volwassenen mee doorgaan! Eén van de ideeën, het Fxlure court, is in september 2016 werkelijkheid geworden.” Hieronder een overzicht van de vier ideeën.

Idee 1 – Fxlure court. Trapveldje om lekker te voetballen, ook geschikt voor andere buurtactiviteiten zoals theater, picknicken en film:

Buurtstrijders-1s

Idee 2 – Jongeren centraal. Een platform voor Meerhovense jongeren waar activiteiten georganiseerd en gecommuniceerd worden:

Buurtstrijders-2s

Idee 3 – Meerfest. Een buurtfestival met lekker eten, jonge bandjes/DJ’s en allerlei activiteiten:

Buurtstrijders-3s

Idee 4 – Meerkoepel. Nieuwe buurtruimte met horeca & entertainment:

Buurtstrijders-4s

Overzichtskaart

Buurtstrijders-Overzichtskaart-s

Meedoen?
Buurtbewoners die willen meedoen of vragen hebben, kunnen reageren via www.facebook.com/buurtstrijders of een mailtje sturen naar nina@jongenjewilwat.nl.